van de nova

Voor de balie

Als publiekrechtelijke beroepsorganisatie voor de advocatuur bevordert de Nederlandse orde van advocaten (NOvA), in het belang van een goede rechtsbedeling, een behoorlijke uitoefening van de praktijk door advocaten. Op deze pagina vindt u de belangrijkste contactgegevens, informatiebronnen en diensten van de NOvA.

Contact met de NOvA

Handige websites

Weerbaarheid en veiligheid

 • Noodtelefoon en noodknop

  Advocaten die melding willen doen van een (be)dreiging of zich bedreigd voelen, kunnen contact opnemen met hun lokale deken of bellen naar de nood­telefoon van de NOvA. De nood­telefoon is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar op 06-361 132 51. In voorkomende gevallen biedt de NOvA een noodknop aan.

  i: advocatenorde.nl/nova-noodtelefoon

 • Vertrouwensadvocaat

  Advocaten die te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit of ander gevallen waarin ze vrezen hun onafhankelijkheid te verliezen, kunnen bellen met de Vertrouwens­advocaat. De Vertrouwens­advocaat is een ervaren vakgenoot die een luisterend oor biedt, praktische tips geeft en meedenkt over mogelijke vervolgstappen.

  i: advocatenorde.nl/vertrouwensadvocaat

 • Veiligheidsscan

  Vraag kosteloos een veiligheidsscan aan, waarna beveiligingsexperts uw advocatenkantoor beoordelen op (fysieke en digitale) kwetsbaarheden.

  i: advocatenorde.nl/veiligheidsscan

 • Weerbaarheidstraining

  Schrijf u kosteloos in voor deze praktische training die concrete handvatten biedt om in uw dagelijkse praktijk proactief om te gaan met agressie en bedreiging. Ook zijn er speciale trainingen voor advocaten met cliënten in de EBI/AIT en voor advocaat-stagiairs.

  i: advocatenorde.nl/weerbaarheidstraining

 • Telefonische hulplijn LawCare

  Advocaten die te maken hebben maken met stress ⁠–⁠ privé of op het werk ⁠–⁠ kunnen hierover sparren met een (oud-)advocaat van Team LawCare.

  Bereikbaar op: (085) 06 40 182; ma-vr: 10-12 uur en 20‑22 uur, za: 14-16 uur.

  i: advocatenorde.nl/lawcare

Kwaliteitsbevordering en praktijkuitoefening

Nederlandse orde van advocaten

Het Advocatenblad is het officiële orgaan van de Nederlandse orde van advocaten. Het katern ‘Van de NOvA’ wordt verzorgd door de afdeling communicatie van de NOvA.