in beeld

Bollebozen

Het was dan wel een druilerige dag, maar dat mocht de stemming niet drukken. Wijn & Stael Advocaten vierde op 12 oktober zijn 75-jarig bestaan en liet de stad Utrecht, bakermat van het kantoor, genereus meedelen in de feestvreugde. Utrecht kreeg zestigduizend bloembollen cadeau en burgemeester Sharon Dijksma werd uitgenodigd om er een paar te komen planten. Managing partner Else Loes Pasma hielp natuurlijk en schepte eveneens wat bollen in een plantgat. Een ogenblik lang bewerkten de vrouwen eendrachtig het land aan de Maliesingel, tegenover de ingang van het kantoor. Meer had de fotograaf niet nodig om dat moment vast te leggen.

Wijn & Stael Advocaten omschrijft zichzelf als een vooraanstaand advocaten­kantoor met een Utrechts hart.

Het zamelt onder meer geld in voor een software­programma dat in een vroeg stadium taal­achterstand bij jonge kinderen opspoort. Het kantoor wordt gerund door twee vrouwelijke managing partners en telt inmiddels meer vrouwelijke dan mannelijke advocaten. Oprichters Sjef Wijn en Jules Stael hadden dat in hun tijd waarschijnlijk niet kunnen bevroeden.

Kansengelijkheid, diversiteit en inclusie staan hoog in het vaandel bij Wijn & Stael. Logisch dus dat het jubileumfeest dat ’s avonds losbarstte in Tivoli­Vredenburg in het teken stond van ‘generatie­diversiteit’. Diversiteit is ook wat de zestigduizend bloembollen beloven voor volgend voorjaar, als de Utrechtse Maliesingel een bont kleurenspektakel laat zien.