van de nova

veelgestelde vragen

Waarom zou ik overstappen van de ‘klassieke’ advocatenpas naar de advocatenpas-app?

Top 3 van veelgestelde vragen van advocaten aan het Informatiepunt deze maand.

V: Is er een inhoudelijk verschil tussen de drie uur durende patroonscursus en de zes uur durende patroonscursus?

A: Nee, er is alleen verschil in tijdsduur. De zes uur durende cursus wordt gegeven aan nieuwe patroons die nog niet eerder de cursus hebben gevolgd. De drie uur durende cursus is bedoeld als opfriscursus van hetgeen bij de zes uur durende patroonscursus is behandeld. De vereisten daarvan vindt u in artikel 12a Regeling op de advocatuur (Roda).

V: Ik ga starten met de Beroepsopleiding Advocaten van de NOvA en heb de basistest ingepland. Nu blijkt dat ik op die datum verhinderd ben. Hoe kan ik een nieuwe datum inplannen?

A: De basistest moet zijn afgelegd voor de start van de Beroepsopleiding Advocaten. Dit kan tot maximaal één jaar voor de start van de beroepsopleiding, zowel voor als na uw beëdiging tot advocaat. Voor alle vragen over aanmelden of wijzigen van de datum van de basistest kunt u contact opnemen met Optimum Assessment via info@optimumassessment.com.

V: Ik heb al jaren de advocatenpas met reader, maar deze verloopt binnenkort. Ik twijfel om over te stappen naar de advocatenpas-app. Wat is daarvan het voordeel?

A: Met de advocatenpas-app op uw smartphone kunt u altijd en overal (op kantoor, thuis en/of bij de rechtbank) inloggen bij bijvoorbeeld de Rechtspraak en Mijn Orde. Daarnaast biedt de app bedieningsgemak: u hoeft geen zescijferig nummer meer over te tikken omdat de app automatisch inlogt. Ook is geen aparte pincode voor de cardreader meer nodig. Meer weten? Gebruik de keuzehulp op advocatenorde.nl/advocatenpas/keuzehulp.

Meer vragen?

Bekijk alle veelgestelde vragen op advocatenorde.nl/faqs. Staat uw vraag hier niet bij? Het Informatiepunt voor advocaten is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.30 uur op (070) 335 35 54 en via informatiepunt@advocatenorde.nl. Het Informatiepunt geeft voorlichting aan advocaten over de regelgeving voor de advocatuur en beantwoordt vragen van advocaten over het gebruik van online applicaties van de NOvA.