van de nova

Voor de balie

Als publiekrechtelijke beroepsorganisatie voor de advocatuur bevordert de Nederlandse orde van advocaten (NOvA), in het belang van een goede rechtsbedeling, een behoorlijke uitoefening van de praktijk door advocaten. Op deze pagina vindt u de belangrijkste contactgegevens, informatiebronnen en diensten van de NOvA.

Contact met de NOvA

Handige websites

Weerbaarheid en veiligheid

 • Noodtelefoon en noodknop

  Advocaten die een dreiging ondervinden of vragen hebben over hun veiligheid kunnen strikt vertrouwelijk bellen met het noodnummer van de NOvA, dat te vinden is op Mijn Orde (alleen bedoeld voor advocaten). In voorkomende gevallen biedt de NOvA een noodknop aan.

  i: advocatenorde.nl/nova-noodtelefoon

 • Veiligheidsscan

  Vraag kosteloos een veiligheidsscan aan, waarna beveiligingsexperts uw advocatenkantoor beoordelen op (fysieke en digitale) kwetsbaarheden.

  i: advocatenorde.nl/veiligheidsscan

 • Weerbaarheidstraining

  Schrijf u kosteloos in voor deze praktische training die concrete handvatten biedt om in uw dagelijkse praktijk proactief om te gaan met agressie en bedreiging. Ook zijn er speciale trainingen voor advocaten met cliënten in de EBI/AIT en voor advocaat-stagiairs.

  i: advocatenorde.nl/weerbaarheidstraining

 • Telefonische hulplijn LawCare

  Voor advocaten die vertrouwelijk willen sparren met een ervaren vakgenoot.

  Bereikbaar op: (085) 06 40 182; ma-vr: 10-12 uur en 20‑22 uur, za: 14-16 uur.

  i: advocatenorde.nl/lawcare

Kwaliteitsbevordering en praktijkuitoefening

Nederlandse orde van advocaten

Het Advocatenblad is het officiële orgaan van de Nederlandse orde van advocaten. Het katern ‘Van de NOvA’ wordt verzorgd door de afdeling communicatie van de NOvA.